Az igazi ráérős hétvégi reggeleken a legjobb,ha nem egy szimpla szendvicset fogyasztunk. Ilyenkor van idő összedobni valami tojásos ételt, vagy esetleg egy édesebb reggelit is.
Már javában elkezdődött az ősz, így próbálom a szezonális gyümölcsöket és zöldségeket fogyasztani a mindennapokban. Ebben a bejegyzésben az egyik “legőszibb” gyümölcs lesz a középpontban, a szilva.
A diétázók és egészséges életmódot tartók körében az egyik legelterjedtebb étel a zabkása. A zabpehely nagyon jó szénhidrátforrás,számos vitamint, ásványi anyagot és antioxidánst tartalmaz. Tele van rosttal,amely hosszantartó teltségérzetet biztosít számunkra.. csak hogy pár pozitívumot említsek.
Szilvás-fahéjas zabkása
Hozzávalók(2 adaghoz):
- 2 db kis szilva
- 2 ek eritrit/xilit
- 2 dl víz
- 5 evőkanál zabpehely
- fahéj ízlés szerint
- egyéb hozzávalók a feltéthez (én kesudiót és puffasztottrizst használtam)
Elkészítés:
- A szilvákat megpucoljuk, majd felvágjuk kis darabokra.
- Egy edénybe beletesszük a szilvát,majd a 2 ek édesítőt,és forralni kezdjük.
- Ha a szilva kellőképpen megpuhult akkor vagy összenyomkodjuk egy kis villával,vagy botmixer segítségével pürésítjük.
- Ezek után jöhet a pépre a fahéj,majd a zabpehely.
- Összekavarjuk,és hozzátesszük a vizet és összefőzzük.
Én a zabkásámra mindig teszek plusz feltétet.Általában mindig van rajta valamilyen mag, például dió,mogyoró ,mandula vagy kesudió. De ha natúr zabkását készítünk,arra tehetünk különféle gyümölcsöket. Úgy gondoltam,hogy ehhez a variációhoz nem illene másik gyümölcs.
Ha tetszett a bejegyzés és hasznosnak találtad,kérlek oszd meg az ismerőseiddel! ☺️